Volledig scherm
De hete Betuwse kraker tussen RKHVV en De Bataven blijft ook in de eerste klasse op de zaterdag-agenda. RKHVV wil ook op zaterdag tegen Bemmel spelen. © Fons Sluiter, Huissen.

RKHVV is opgelucht na indeling en wil derby met Bemmel ook zaterdagavond spelen

HUISSEN – Het doemscenario dat RKHVV in de eerste klasse B met allemaal Westerse clubs zou worden ingedeeld is uit de lucht. Die uitgelekte versie van de eerste klassen kwam begin deze maand voortijdig naar buiten. De definitieve indeling van de KNVB geeft aan dat RKHVV ‘gewoon’ met streekgenoten De Bataven en SC Bemmel is ingedeeld in de Oostelijke eerste klasse D.

Dat betekent dat er mogelijk twee (of zelfs vier) zaterdag-avondwedstrijden bijkomen. RKHVV wil ook tegen Bemmel van zondag naar zaterdagavond verhuizen omdat die duels dan niet concurreren met andere voetbalwedstrijden en meer publiek trekken.

,,We zijn er heel blij mee”, zegt bestuurslid technische zaken Bas Kamp van de Huissense eersteklasser. ,,We gingen er wel vanuit dat de eerste versie niet klopte, maar je weet maar nooit. Dit scheelt ons een paar heel leuke wedstrijden en uiteraard flink wat publiek en dus inkomsten.”

Met het bekend worden van de definitieve indeling zijn ook de gesprekken over de onderlinge derby’s weer begonnen. ,,We hebben met De Bataven afgesproken dat we gaan kijken of de onderlinge wedstrijden weer op zaterdagavond gespeeld kunnen worden,” zegt Kamp. ,,Dat is de afgelopen seizoenen in de hoofdklasse goed bevallen.”

,,Daarom hebben we ook al met het bestuur van Bemmel gesproken. We voelen er allebei wel voor, als ik het zo inschat. Dus wie weet, komt daar ook wat uit voort.”  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal