Volledig scherm
RKHVV-speler Hamdi Tasci (rechts) probeert Evert Römer van Silvolde af te stoppen. © Fons Sluiter

RKHVV kampt met structureel problem

HOORN – RKHVV is in de hoofdklasse A opnieuw tegen een nederlaag opgelopen en net als die van vorige week was deze schlemielig. Hollandia was niet beter, maar wel effectiever: 3-0. RKHVV blijft uiteraard laatste, maar zag het gat met Fortuna Wormerveer en Purmersteijn groeien naar vier punten.

RKHVV was voor de rust de iets betere ploeg. Het leidde tot een paar speldenprikjes en goede kansen voor Danny Bosch en Jordy Geilen. Maar Hollandia stond door een goal vanuit het niets halverwege wel voor met 0-1.

Na de pauze bleek opnieuw dat RKHVV moeite heeft met aanvallen zonder de verdediging open te gooien. Zo kon het dat Hollandia een kwartiertje onder druk stond, maar wel op 2-0 kwam door Zwagerman uit een counter. Tien minuten voor tijd viel ook nog de geflatteerde 3-0.

Tot overmaat van ramp werd het nog weer wat drukker in de ziekenboeg van de Huissense club. Geilen en Lars Smeenk moesten zich allebei in de tweede helft laten vervangen. Hoe ernstig hun blessures zijn is nog niet bekend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal