Volledig scherm
Luuk Pelkman van RKHVV duikt weg voor Max de Wijze van De Bataven in de Betuwse derby der derby's. © Fons Sluiter

RKHVV klopt dolend De Bataven in derby van de angst

GENDT – RKHVV is zaterdagavond vol trots naar de Huissense kermis afgereisd. De Blauwen wonnen de derby tegen De Bataven in Gendt met 1-3. De overwinning van RKHVV was verdiend, maar het duurde lang voordat de wedstrijd een beetje op gang kwam.

Het begon veelbelovend, met een hoop publiek en oranje rook langs de kant, maar wat volgde was slaapverwekkend. Beide ploegen kampten met een wankel vertrouwen en speelden vooral op safe. In de hele eerste helft viel maar een kans te noteren. Dat was wel een beste overigens. Lennard Rekmans tikte een voorzet van Danny Bosch tegen de lat.

Ook na de pauze ging er van de Huissense aanval wat meer dreiging uit. Zeker nadat Martijn Fransen een corner van Bosch in zijn eigen doel had gewerkt. Rekmans claimde de goal trouwens namens RKHVV, maar kreeg maar weinigen mee.

Nadat Rob Aarntzen een handspenalty had gemist, de eerste Gendtse kans, liep RKHVV naar 0-2 weg. Rekmans rondde een hoogstandje van Luuk Pelkman af. Die marge van twee stond ook aan het eind op het bord. Damon van Hoften krulde een vrije trap in de bovenhoek en Paco Wientjes benutte een penalty. Bob Kamp ging erg gretig over het uitgestoken been van keeper Jeroen Wels. De keeper gaf Kamp daarop uit frustratie een gooi en kreeg rood. Invaller-keeper Sten Wissing ging in het doel staan, viste de bal uit het net en kon meteen door naar de kleedkamer, want scheidsrechter Arends floot direct af.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal