Volledig scherm
Mark Otten tijdens de laatste competitiewedstrijd van RKHVV tegen Tubantia (4-0). © Fons Sluiter

RKHVV moet op zoek naar nieuwe trainer, Otten is te druk met NEC

HUISSEN – Trainer Mark Otten gaat RKHVV aan het einde van het seizoen alweer verlaten. Hij heeft er dan een jaartje op zitten bij de Huissense eersteklasser. De 34-jarige Nijmegenaar heeft die beslissing zelf genomen. Hij heeft het te druk met zijn taken in de jeugdopleiding van NEC.

Otten vindt het jammer te vertrekken bij de club: ,,Ik heb het prima naar mijn zin bij RKHVV. Maar ik moet realistisch zijn. De werkzaamheden bij NEC slokken zoveel tijd op dat ze niet goed meer te combineren vallen met RKHVV. Ik heb de beslissing nu al genomen, zodat de club de tijd heeft om een opvolger te zoeken.”

Ook bij RKHVV betreurt men Ottens vertrek. Bestuurslid voetbalzaken Bas Kamp: ,,We begrijpen Marks keuze, maar vinden het heel jammer. We zijn bezig aan een prima seizoen. Zowel als trainer als persoon past hij geweldig bij de club. Hij ligt lekker in de groep, zowel binnen de technische staf als het elftal.”

Sinds het vertrek van Frans Koenen, nu anderhalf jaar geleden, zit het RKHVV niet mee op het trainersfront. Koenens opvolger Bram Braam moest al na een paar maanden het veld ruimen. Ben Gerritsen en Julian Vlietstra, die hem samen opvolgden, wisten het eerste team niet in de hoofdklasse te houden. Met Mark Otten leek de stabiliteit teruggekeerd. Voor even maar, dus.

Amateurvoetbal