Volledig scherm
Lennart Rekmans schiet RKHVV met drie treffers langs De Zweef. © BSR Agency

RKHVV na drie treffers van Lennart Rekmans ‘de beste van de Betuwe’

HUISSEN/NIJVERDAL Lennart Rekmans heeft RKHVV zondagmiddag met drie treffers ruim voorbij De Zweef geloodst. De Huissenaren wonnen in Nijverdal eenvoudig (1-4) en zijn na vier duels de ‘beste van de Betuwe’ in de eerste klasse E .

Na de derby Bataven - Bemmel op zaterdagavond (0-0) stak RKHVV de twee concurrenten een dag later voorbij. 

RKHVV opende snel en dodelijk in Nijverdal. Na een half uur was het 0-3 door twee treffers van Rekmans (0-1 en 0-2 uit een strafschop) en een van Danny Bosch, die na een snelle hoekschop met een curve de bovenhoek vond: 0-3. De strafschop voor de 0-2 werd gegeven omdat Dante Peters na vroeg storen de bal onderschepte en in de zestien onderuit werd gehaald. 

 Vanaf de 0-3 lieten de Huissenaren de teugels vieren. ,,Daarover ben ik niet tevreden", zei trainer Mark Otten. ,,We namen gas terug en dat heeft een uur geduurd.”

De thuisploeg kwam op 1-3, maar Rekmans herstelde de marge in de laatste minuut: 1-4. Daardoor staan de Huissenaren nu een punt achter de koplopers, en op doelsaldo boven Bemmel. De Bataven volgt daar weer een punt achter.

,,We staan er goed voor", zei Otten. 

Paco Geutjes zat zijn wedstrijd schorsing uit en is weer inzetbaar.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (9%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (37%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1690 stemmen