Volledig scherm
Trainer Bram Braam had zich een soepeler voorbereiding gewenst met RKHVV. © Gerard Burgers

RKHVV na wankele voorbereiding bibberend de hoofdklasse in

HUISSEN - De voorbereiding van RKHVV op het nieuwe seizoen in de hoofdklasse A was er een van meer vallen dan opstaan. De Huissense ploeg kreeg te maken met drie afmeldingen en won pas op het laatste nippertje een oefenwedstrijd, van derdeklasser Beuningse Boys.

,,Voetballend zijn we er nog lang niet”, zegt trainer Bram Braam dan ook. ,,Voordeel is dat op Keyme Bosman na iedereen fit op de training was. Bosman heeft een scheenbeenblessure aan vorig seizoen overgehouden. Hij wordt de komende tijd onderzocht en krijgt een MRI-scan. Die ben ik voorlopig kwijt”.

,,Deze week heb ik goed kunnen trainen op de organisatie, zowel verdedigend en aanvallend. Ik zie dat het team vooruit gaat. We moeten de fijne balans nog vinden. Ja, die had ik ook liever al in de voorbereiding gevonden. Dat gaan we nog evalueren.

,,Alles bij elkaar hebben we vijftien trainingen gehad en zes oefenwedstrijden. Dat is behoorlijk wat. Misschien dat het warme weer en de harde velden nadelig hebben gewerkt. We hebben daardoor wat kleine blessures gehad. Maar gelukkig is op Keyme na iedereen binnenboord en kunnen we beginnen.”

Tegenstander DEM uit Beverwijk is nieuw in de klasse en relatief onbekend. Braam: ,,Ze hebben vorig jaar in de nacompetitie tegen Juliana Malden gespeeld en ik heb wat info van Remco Bicentini gekregen. Daardoor ken ik de globale teamorganisatie. Kijk, kennis van de tegenstander is altijd belangrijk, maar het gaat nu vooral om de manier waarop we onze eigen organisatie neerzetten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal