Volledig scherm
Beeld uit de derby tussen RKHVV en De Bataven. © Fons Sluiter, Huissen.

RKHVV pakt punten in lelijke derby

HUISSEN – RKHVV heeft zaterdagavond de Huissense versie van de derby tegen De Bataven met 2-0 gewonnen. Mooi was het niet in Huissen, maar de spanning vergoedde een hoop.

RKHVV was deze keer iets beter in het ontregelen van de tegenstander. RKHVV klom daardoor weer tot net boven de rode streep. Bataven en Sneek volgen op drie punten, maar Sneek heeft een wedstrijd minder gespeeld en De Bataven zelfs drie.

Volledig scherm
Felicitaties voor Jelmer Goedhart (links) nadat hij RKHVV op een 1-0 voorsprong heeft gezet. © Fons Sluiter, Huissen.

Voor de rust was het nog een voetbalwedstrijd al waren kansen schaars. Die paar kansjes die er wel genoteerd konden worden, vooral afstandschoten waren stuk voor stuk voor De Bataven, Emile Lieuwen in het bijzonder. Maar hij kreeg de bal maar een keer met zijn zwakkere rechterbeen tussen de palen. Jop Hemink had er geen moeite mee.

Zoals zo vaak viel het doelpunt aan de andere kant. Een vrije trap van Leon Pruis belandde voor de voeten van Jelmer Goedhart en die wachtte net zo lang tot hij het gaatje zag: 1-0.

Na de pauze moest De Bataven komen. RKHVV was vooral bezig met het ontregelen van het Gendtse aanvalsspel. En met resultaat. De Gendtse pogingen werden steeds wanhopiger. In de slotfase maakte invaller Thyron Janssen er nog 2-0 van. Om het voor de Gendtenaren nog wat zuurder te maken, kreeg Thomas Demont even later rood. Hij zou getrapt hebben.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal