Volledig scherm
Mex Bakker, jeugdproduct van NEC speelt vanaf januari voor RKHVV. © David van Haren

RKHVV roert zich op transfermarkt om hoofdklasser te kunnen blijven

HUISSEN – RKHVV heeft een indrukwekkende winterstop gedraaid. Niet zozeer door resultaten op het veld, maar meer door transfersucces. De Huissense hoofdklasser hengelde twee nieuwe spelers binnen en is met twee andere nog bezig.

Chiel Willems en Mex Bakker komen het eerste elftal per direct versterken. Chiel Willems komt ondanks de herstart van de tweede-divisionist over van FC Lienden. De 19-jarige middenvelder wordt ondanks zijn jeugd gezien als een directe versterking.

Quote

We willen graag in de hoofdklas­se blijven voetballen. Maar niet ten koste van alles.

Bas Kamp, RKHVV

Dat geldt ook voor Bakker, een spits van bijna 21 die overkomt van het belofte-elftal van NEC. ,,Een spits was voor ons prioriteit”, zegt bestuurslid technische zaken Bas Kamp. ,,We zijn erg blij dat we die gevonden hebben. Bakker en Willems zijn bovendien prima jongens die naar ons idee goed in de groep passen.”

,,We willen graag in de hoofdklasse blijven voetballen”, gaat Kamp verder. ,,Maar niet ten koste van alles. We hebben gekozen voor jongens zonder hoge financiële eisen. Ze moeten hier graag willen voetballen. Dat geldt trouwens ook voor twee jongens waar we nog mee bezig zijn. Jamai Baltus van AZSV uit de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. Hij wil wegens verhuizing graag bij ons spelen, maar we zijn nog in afwachting van toestemming van de KNVB.”

Dat laatste is ook het geval bij Mike van der Vaart. Een keeper met een verleden bij Vitesse.

Trainer Ben Gerritsen is een tevreden man: ,,We zitten weer wat ruimer in ons vel. Niet alleen door de nieuwe jongens, maar ook doordat intussen bijna iedereen weer fit is. Niek van den Berg al vanaf de eerste training na Kerstmis. En met Mike Pröpper (al twee keer disciplinair gestraft, OK) is alles goed uitgesproken. Ik ben positief gestemd. De groep is gretig en heeft er zin in.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal