RKHVV verzuipt bijna in het zand van Geesteren

RKHVV heeft twee punten ingeleverd in de titelrace van de eerste klasse E. De Huissenaren speelden zondag in Geesteren een van de mindere wedstrijden van het seizoen. Stevo bleek een lastig te bespelen tegenstander en hield terecht een punt in eigen huis: 2-2.

Volledig scherm
RKHVV’er Jordy Geilen aan de bal. © Fons Sluiter

Toch nam trainer Mark Otten van de Huissense ploeg zijn spelers weinig kwalijk: ,,Ik heb ze zojuist in de kleedkamer een compliment gemaakt. Onder deze omstandigheden en tegen deze tegenstander is 2-2 geen slecht resultaat.”

,,Het was een veld met heel veel zand erop. Ik denk dat ze dat er deze week opgestrooid hebben om het vlakker te maken, maar het gevolg was dat de bal steeds verschillend opstuiterde. Bovendien vertraagde het zand de balsnelheid, waar wij als voetballende ploeg behoorlijk veel last van hadden.”

,,Stevo speelt heel anders, veel directer. Lange ballen en fysieke duels en dat doen ze goed. Ik heb langs de kant geen moment gedacht dat we een gemakkelijke overwinning zouden behalen. Zware wedstrijd."

En dat ondanks een snelle voorsprong. Lennart Rekmans maakte er na een vlotte aanval 0-1 van. Op dat moment zagen de Stevo-fans het somber in, want hun favorieten wisten bar weinig af te dwingen. Dat veranderde na een half uur. Jop Hemink redde nog, maar Niels Wigger zorgde even later uit een fel betwiste vrije trap voor de gelijkmaker (1-1).

In de tweede helft bleef het voor RKHVV een lastige wedstrijd. Zeker na de 2-1 door Roy Wigger. Over dat doelpunt wond Otten zich trouwens wel op: ,,Die goal viel precies in hun spelletje. Lange bal, spits laat hem vallen voor een van de lopende mannen om hem heen. En die kwam één-op-één met Jop Hemink. We weten dat ze het zo doen, dat mag dus niet gebeuren."

Uiteindelijk mag RKHVV nog blij zijn dat het moeizame potje nog een punt opleverde. Paco Geutjes knalde voor de zoveelste keer raak uit een penalty: 2-2.

,,Beetje gemakkelijk gegeven", vond Otten. ,,Er was licht contact met Lennart Rekmans. Ik denk dat het een optelsommetje was. Wel weer lekker ingeschoten door Geutjes trouwens."

Amateurvoetbal