Volledig scherm
Duel tussen RKSV Driel-aanvoerder Gino de Wild (links) en Salim el Yousfi van AFC Quick 1890. © Fons Sluiter

RKSV Driel en aanvoerder De Wild vermaken publiek bij ruime zege

DRIEL - De amusementswaarde bij RKSV Driel tegen Quick 1890 (5-2) zondagmiddag in de westelijke derde klasse D: een dikke 8. Binnen tien minuten stond het 1-1 na een benutte penalty van Leroy Neumann (1-0) en een doelpunt van Quick-speler Omer Kutlu. Een wonderschone treffer van Gino de Wild was na een half uur spelen een vroeg kantelpunt.

,,Tot dat moment had ik er een hard hoofd in, maar toen veranderde alles, ja”, zag De Wild. Een afgeslagen corner nam hij van twintig meter ineens prachtig op de wreef: 2-1. ‘Ik zag die bal niet eens’, mompelde Quick-keeper Justin Bohus. ,,Zei hij dat, ja? Mooi”, grinnikte De Wild. ,,Ik raakte hem precies goed.”

Quick 1890 was het spoor vervolgens volledig bijster en wisselde noodgedwongen verdediger Mohammed Charkaoui die weigerde verder te spelen na een aanvaring met nota bene een teamgenoot. ,,Ze begonnen op elkaar te schelden en toen was het gedaan”, zag De Wild. Na rust maakte invaller Julian Frederiks binnen de minuut 3-1 en bracht Khalid Benali de spanning nog heel even terug (3-2). Maar na de 4-2 van Neumann uit een tweede Drielse strafschop én een rode kaart voor Quick’er Haroun Lemaalem was het duel gespeeld. De 5-2 was een fraai lobje van Frederiks

Amateurvoetbal