Volledig scherm
PREMIUM
Alex Florea kwam een jaar geleden naar Nederland: ‘Ik wil slagen als voetballer, professional worden.’ © Erik van 't Hullenaar

Roemeense Fin liet alles achter om prof te worden, zijn volgende stap: vierdeklasser OSC

Is die nieuwe speler bij OSC nou een Roemeense Fin of een Finse Roemeen? Bij de vierdeklasser kon niemand het afgelopen weekend met zekerheid zeggen. Maar feit was dat Alex Florea er zondag in het eerste bekerduel van het nieuwe seizoen zomaar stond: de exotische verrassing in Oosterhout. Direct scoorde de 20-jarige middenvelder zijn eerste doelpunt, bij de 8-3 zege op Elsweide.

Volledig scherm
Alex Florea. © Erik van 't Hullenaar

Florea geeft zelf uitsluitsel: hij is een Roemeense Fin. ,,Mijn ouders zijn Roemeens maar ik ben geboren in Helsinki”, vertelt hij timide en in bescheiden Engels, donderdagmiddag op het lege hoofdveld. Alleen zijn bal ligt er. ,,Een jaar geleden kwam ik naar Nederland. Ik wil slagen als voetballer, professional worden. Daarom zijn mijn vader en ik hier naartoe verhuisd. Hij vond een baan in Nijmegen en ik train elke dag om beter te worden. Mijn moeder en zusje zijn nog in Finland.”

Dagelijks is hij in z’n uppie druk in de weer met de bal op sportpark Nieuw Balveren, op loopafstand van het huis waar hij met zijn vader woont. ,,Passing, dribbling, shooting, alles wat ik kan bedenken. Ik ben een creatieve middenvelder dus ik wil veel dingen goed kunnen. Daarna ga ik soms nog even naar de sportschool om ook sterker te worden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal