Volledig scherm
Vuurwerk langs de lijn bij het beslissingsduel tussen SC Bemmel en WAVV om een plaats in de eerste klasse. Bemmel verloor maar mag komend seizoen toch eersteklasser blijven. © Fons Sluiter

SC Bemmel blijft eersteklasser, Jong Achilles'29 naar beloftencompetitie

BEMMEL - De voetballers van SC Bemmel blijven ondanks de degradatie afgelopen zondag na de verloren finale van de nacompetitie, toch eersteklasser. De Betuwse club profiteert van het terugtrekken van Jong Achilles'29 uit de eerste klasse.

Jong Achilles maakt gebruik van de mogelijkheid op maandag-avond in de beloftencompetitie voor betaald voetbalclubs in te stromen. De Groesbeekse ploeg degradeerde dit seizoen uit de hoofdklasse en zou komend jaar eerste klasse moeten spelen.

Volledig scherm
Jong Achilles'29 degradeerde naar de eerste klasse, maar verhuist komend seizoen naar de beloftencompetitie op maandag-avond. © David van Haren

Daardoor komt er een extra plaats vrij in de eerste klasse. Die is voor de verliezend finalist van de nacompetitie-finale: SC Bemmel. 

Bij Bemmel is opgelucht gereageerd. Het bestuur van de club werd woensdagochtend op de hoogte gebracht door de KNVB. Bemmel verloor zondag de beslissingswedstrijd van WAVV uit Wageningen na verlenging (1-2) en had zich al neergelegd bij de degradatie. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal