Volledig scherm
PREMIUM
SC Bemmel-coach Ronald Grotenbreg: ‘Hier worden geen spelers van buiten gehaald.’ © David van Haren

SC Bemmel mengt zich in strijd tussen RKHVV en De Bataven

In het duel tussen RKHVV en De Bataven is dit seizoen een derde speler in het strijdperk getreden. En daar waar de twee Betuwse grootmachten na hun degradatie uit de hoofdklasse ‘veroordeeld’ zijn tot de eerste klasse, voelt Bemmel zich opperbest thuis waar het afgelopen seizoen nog tot op het eind mee deed om de titel.

Volledig scherm
© SC Bemmel
Quote

Er wordt hier ook niet betaald. En dat is anders dan ik vroeger bij De Bataven gewend was.

Ronald Grotenberg, SC Bemmel

Tijd voor De Gelderlander om eens te kijken wat, vanuit Bemmels oogpunt, de verschillen met de Betuwse concurrenten zijn. ,,Wat in ieder geval duidelijk is, is dat Bemmel beleid heeft geformuleerd dat los staat van het niveau waarop de club speelt”, legt coach Ronald Grotenbreg uit.

,,En dat beleid bestaat er uit dat de spelers liefst uit de eigen opleiding komen of anders uit clubs uit de buurt die het eens hogerop willen proberen. Er zou, ook wanneer we afgelopen seizoen zouden gepromoveerd naar de hoofdklasse, geen spelers van buiten worden gehaald. Er wordt hier ook niet betaald. En dat is anders dan ik vroeger bij De Bataven gewend was.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (8%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (27%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (4%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (8%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (38%)
  • Maakt mij niet uit (6%)
1406 stemmen