Volledig scherm
Fel duel tussen tweevoudig doelpuntenmaker Dennis Knuiman van SC Bemmel en Isaac Quaye van Achilles'29. © Fons Sluiter

SC Bemmel schakelt Achilles'29 uit

bekervoetbalBEMMEL - Sportclub Bemmel heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de tweede ronde van het districtsbekertoernooi. De eersteklasser was op eigen veld te sterk voor zaterdag-hoofdklasser Achilles'29: 3-1.

Bemmel kwam voortvarend uit de startblokken en profiteerde optimaal van de ruimte die Achilles bood. Daar kwam echter maar één doelpunt uit, een kopbal van Dennis Knuiman na een voorzet van Ricky Houterman: 1-0.

In de loop van de eerste helft kreeg Achilles meer grip op het spel van Bemmel. De ploeg van coach Stefan Muller, twee jaar geleden nog coach van Bemmel, zette de eersteklasser goed vast. De 1-1 van Solace Osarugue Uyi-olaye, was dan ook meer dan verdiend.

De tweede helft was grotendeels voor Bemmel. Ricky Houterman maakte na een minuut of tien 2-1 en Dennis Knuiman besliste de wedstrijd vlak voor tijd met zijn tweede doelpunt definitief: 3-1. Aan de andere kant haalde Davey Hendriks de bal van de doellijn na een inzet van Groesbeker Storm Deriu.

Rechtgezet

,,Het bleef te lang spannend”, vond coach Ronald Grotenbreg van Bemmel. ,,We hadden vooral in de tweede helft de wedstrijd eerder in het slot moeten gooien. Wij hebben op dit moment te veel kansen nodig om doelpunten te maken. En dat zij net voor de rust scoorden was natuurlijk een hele grote domper. Gelukkig hebben we dat daarna wel rechtgezet.”

Volgens trainer Stefan Muller heeft Achilles het het hele seizoen al lastig met de tweede helft. ,,Ik weet niet precies hoe dat komt, maar dat moet er wel uit. Over het tweede deel van de eerste helft ben ik wel weer tevreden. We hielden de ruimtes klein waardoor Bemmel niet meer aan spelen toe kwam.”

Amateurvoetbal