Volledig scherm
Warm onthaal voor Elistha van de eigen supporters, op bezoek bij Sc Valburg, dat de Betuwse derby verrassend won. © Désirée ten Have-Cluitmans.

SC Valburg stopt in derby zegereeks Elistha; bij Elistha alleen vuurwerk voor de wedstrijd

Zaterdagvoetbal in de BetuweVALBURG – SC Valburg leverde een prima prestatie in de derby tegen Elistha door de Betuwse tweestrijd met 2-0 te winnen. De wedstrijd werd voorafgegaan door een mooi vuurwerk, waarvan Elistha-trainer Johan Hendriks niet lang kon nagenieten. „Vooraf was er vuurwerk, maar ik had dat liever bij ons tijdens de wedstrijd teruggezien.”

Zijn tegenstrever Bert Willemsen was blij met de winst. „Elistha had een goede serie achter de rug en die hebben wij mooi doorbroken.” Willemsen had rekening gehouden met de speelwijze van Elistha: „Zij hebben individueel vaardige spelers. Wij hebben compact gespeeld. Het is mooi om te zien hoe mijn jonge ploeg dat oppakte.” Uit een combinatie opende Daan Janssen voor SC Valburg de score: 1-0.

Kort na rust schoot Stan van Noordenburg een penalty op schitterende wijze in de kruising: 2-0. Elistha oefende daarna meer druk uit op het doel van SC Valburg. Dat gebeurde volgens trainer Johan Hendriks niet met overtuiging. „Het was bij ons zwaar onder de maat. We riepen de problemen zelf over ons af en waren teveel bezig met randzaken en niet met voetbal”, sputterde Hendriks. Na de 2-0 van SC Valburg viel Elistha nog verder terug. „Het geloof was weg”, treurde Hendriks.

EMM Randwijk heeft nog steeds maar één punt

RANDWIJK – Ook tegen het laaggeplaatste Uchta lukte het EMM Randwijk niet om de eerste overwinning van dit seizoen te pakken. De formatie van trainer Heino Zegveld verloor op eigen terrein met 1-3. Ondanks het schamele punt dat tot nu toe werd behaald blijft Zegveld positief. „We gaan steeds de wedstrijd in om te winnen. Het enige punt dat we gehaald hebben was overigens wel tegen de waarschijnlijke kampioen ONA’53”, lachte Zegveld.

Het door blessures geplaagde EMM stond door twee persoonlijke fouten bij rust met 2-0 achter. Na de 0-3 schoot Jan Willem van Kleef uit een strafschop eretreffer tegen het nylon: 1-3.

Overzicht zaterdagvoetbal Betuwe

Zaterdag B

EMM - Uchta 1-3: Doelpunt EMM: Jan Willem van Kleef uit strafschop

SC Valburg – Elistha 2-0 (1-0): Doelpunten Daan Janssen en Stan van Noordenburg

WAVV - Dodewaard 5-1

Amateurvoetbal