Volledig scherm
OSC’er Ruben Jansen (rechts) op archiefbeeld, hij scoorde zondag ‘per ongeluk’ tegen Millingen. © Paul Rapp

‘Shit, die bal gaat er in’, reconstructie van een onbedoeld doelpunt

VIDEOHoe het Oosterhoutse OSC ‘per ongeluk’ scoort tegen Millingen en de tegenstander daarna vrije doorgang geeft naar het eigen doel. De geste werd beantwoord met rondjes bier en worstenbroodjes.

Het was een alledaagse situatie afgelopen zondag in Millingen. Twan Derksen van OSC gooide in nadat ploeggenoot Philip Zwartkruis een blessurebehandeling had gekregen. Hij gooide de bal naar Ruben Jansen die de bal naar de keeper van Millingen speelde, aangezien één van de spelers van Millingen de bal sportief over de zijlijn had geschoten. 

Volledig scherm
OSC-trainer Manfred van den Broek (rechts) poseert met vriend en collega-trainer Johan Scholten. © Marc Pluim
Quote

Ik weet dat normen en waarden binnen het voetval soms ver te zoeken zijn, maar OSC is een keurige club

Manfred van den Broek, Trainer OSC

Tot zover niets noemenswaardig te melden, behalve dat de bal over de keeper van Millingen in het doel verdwijnt en het bezoekende OSC opeens nog een kans heeft op een punt. Iedereen is opeens stil op het veld in Millingen totdat de scheidsrechter naar de middenstip wijst en de thuisclub laat aftrappen. 

Vrije doortocht
Op dat moment komt de coach van OSC, Manfred van den Broek, in actie. Hij draagt zijn spelers op dat Millingen een vrije doortocht naar het doel van OSC moet krijgen. Daan Arnts maakt gebruik van deze buitenkans en brengt het verschil tussen beide ploegen weer op drie doelpunten; 5-2. ,,Zo wil ik geen punten halen”, was het commentaar van Van den Broek na afloop. ,,Ik weet dat normen en waarden binnen het voetval soms ver te zoeken zijn, maar OSC is een keurige club en dat zal ik te allen tijde uitdragen.” 

Schutter Jansen was in ieder geval opgelucht hoe zijn team zijn ongeluksschot had opgelost. ,,Ik vond het bepaald niet leuk dat die bal in het doel verdween. Ik schoot vanaf ongeveer 25 meter en had nooit verwacht dat die keeper niet stond op te letten. Ik dacht, shit die bal gaat er in. Dit had ik nog nooit meegemaakt en ik denk dat ik de bal de volgende keer in eenzelfde situatie gewoon over de zijlijn speel. Dat voorkomt een hoop verwarring.” 

Quote

Dit had ik nog nooit meegemaakt en ik denk dat ik de bal de volgende keer in eenzelfde situatie gewoon over de zijlijn speel.

De thuisploeg kon de geste van OSC overigens wel waarderen, gezien de rondjes bier en de worstenbroodjes die na de wedstrijd werden uitgedeeld. Volgens Van den Broek was het een passend slot na een sportieve wedstrijd. ,,er viel in de hele wedstrijd geen enkele gele kaart. En Millingen was veel beter dan wij, maar zelfs al hadden we een kans gehad na dat doelpunt van Ruben, had ik precies hetzelfde gedaan. Het zou anders voor mij een gestolen punt zijn.” 

Vertonghen

Het hele voorval deed denken aan een doelpunt van Jan Vertonghen 13 jaar geleden in de Gatorade Cup (tegenwoordig KNVB beker). De Spurs-verdediger kwam toen nog uit voor Jong Ajax, en scoorde uit een vergelijkbare situatie tegen Cambuur, waarna de Friezen ook een vrije doortocht kregen van de jeugdige Ajacieden. Bekijk het moment in de video hieronder. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal