Volledig scherm
Spero verslaat RKZVC vandaag met 4-0. © Dave Aalbers

Spero in slotfase ruim langs RKZVC

ELST - Spero won zondagmiddag met 4-0 van RKZVC. De promovendus komt goed uit de startblokken in de tweede klasse I en staat na drie wedstrijden op zeven punten.

Na een gezapige eerste helft gingen beide ploegen rusten met een stand van 0-0. Na de pauze kwamen de bezoekers uit Zieuwent scherper uit de kleedkamer. Spero speelde rommelig na de rust en het leek waarschijnlijker dat RKZVC de ban zou breken. Het dubbeltje viel uiteindelijk de kant op van de Elstenaren. In de 67ste minuut was het Jan Dirksen die de bal met zijn chocoladebeen in de verre hoek schoof.

Na die treffer ging het hard op sportpark De Pas. Uit een corner viel de bal voor de voeten van aanvoerder Erwin Peters, hij tikte de bal rustig binnen: 2-0. Vijf minuten voor tijd kreeg Spero nog een penalty na een goede actie van aanvaller Maarten Nieuwenstein. Dirksen bleef kalm vanaf de penaltystip: 3-0. Vlak voor tijd was het invaller Yannick Verhoeven die zorgde voor de vierde treffer van Spero. Een ietwat geflatteerde uitslag, maar een uitstekende start voor de ploeg van Gerrit-Jan Barten in de tweede klasse.

Amateurvoetbal