Spero richt zich op na vroege rode kaart

Spero houdt het spannend in de tweede klasse I. De Elster ploeg won maandag thuis met 2-1 (1-1) van SDOUC uit Ulft en staat met nog 4 wedstrijden te spelen 3 punten achter op lijstaanvoerder Orion. Spero heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de Nijmeegse concurrent.

Volledig scherm
Spero tijdens een eerdere wedstrijd. © Fons Sluiter

Spero startte sterk tegen de Achterhoekse nummer drie, maar de rode kaart van Elstenaar Michael van Swaaij in de achttiende minuut wegens slaan, betekende een flink streep door de rekening. De thuisploeg kwam desondanks op 1-0 via een benutte strafschop van Benjamin Ahuluheluw die daarvoor zelf onderuit was gehaald.

De gelijkmaker viel nog voor rust toen Spero verdediger Lars Hendriks de bal ongelukkig langs de eigen keeper kopte. In de tweede helft trok Spero zich terug en gokte op de snelheid van de aanvallers, terwijl de bezoekers vrijwel geen kansen creëerden. De wedstrijd leek zo op een gelijkspel uit te draaien, totdat Maarten Nieuwenstein vlak voor tijd de keeper van SDOUC opeens met een schuiver verraste. Spero haalde hierdoor, na de winst van zaterdag in en tegen Varsseveld alsnog de volle winst uit het drukke Paasweekeinde.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal