Beeld uit de wedstrijd SC Bemmel - Tubantia.
Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd SC Bemmel - Tubantia. © Fons Sluiter

Sportclub Bemmel ruim langs 10 man Tubantia

Sportclub Bemmel startte de competitie zondag met een 4-1 (2-0) overwinning op Tubantia uit Hengelo (O). De ploeg van coach Ronald Grotenbreg nestelde zich daardoor, voor wat het waard is, direct aan kop van de ranglijst van de eerste klasse E.

De thuisclub speelde meer dan een uur tegen tien man. Keeper Tim Sickman van Tubantia kreeg al vroeg in de wedstrijd zijn tweede gele kaart en dus rood. Het eerste geel was vanwege hands net buiten het strafschopgebied, de tweede vanwege een overtreding op Dennis Knuiman van Bemmel.

Nick Rijmers benutte de daaropvolgende strafschop in twee keer. Bemmel stond toen al met 1-0 voor omdat Sander Kooper vlak daarvoor bij een vrije trap attent was. Bemmel bleef ook na de rust geduldig wachten op een kans, al kregen de tegenstanders steeds meer grip op het spel. De 3-0 van Knuiman was daarbij een gelukje. Keeper Mart Hagreis, die na de rode kaart van zijn collega in het veld was gekomen, ving de bal uit een corner van Knuiman weliswaar op, maar deed dat achter de doellijn.

Tubantia kwam vlak daarna via een strafschop van Bas ter Horst, na een overtreding van Wouter Pfijffer, nog wel op 3-1, maar het was Rob Vonk die voor het slotakkoord tekende. Hij rondde een voorzet van Luke Roelofs na een prima uitgespeelde counter goed af.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal