Volledig scherm
RKHVV’er Danny Bosch (rechts) in duel met Emile Lieuwen van De Bataven in de laatste derby tussen beide ploegen. © Fons Sluiter

Start competitie: De Bataven tegen RKHVV

Update zondag 1E, 2IGENDT - In de eerste speelronde van de eerste klasse E staat meteen al een Betuwse derby gepland. Aartsrivalen De Bataven en RKHVV kruisen de degens met elkaar in Gendt op zaterdagavond 21 september.

,,Een prachtig affiche natuurlijk”, zegt Rob Bouman, trainer van de thuisclub. ,,Het lijkt me geweldig om de competitie met zo’n knaller te beginnen. Met een beetje mazzel is het nog mooi weer en kunnen we er een prachtige derby van maken.”

,,Nee, het is niet zo dat we dan meteen weten waar we staan”, vervolgt hij. ,,Het zijn altijd wedstrijden op zich. Zeker zo snel in het seizoen. Wel is het zo dat het heel lekker voelt als je meteen een zo beladen wedstrijd wint. We zijn wat later dan de rest aan de voorbereiding begonnen, maar dat maakt geen verschil. Ik zelf vind vijf weken al genoeg. Na zes weken zijn we zeker klaar voor de derby.”

Ook zijn collega Mark Otten van RKHVV is positief gestemd: ,,Iets om naar uit te kijken. Mooi om de competitie zo te beginnen. Ik ben benieuwd hoe het zal zijn. Voor mij is het de eerste keer, natuurlijk, maar deze wedstrijden zijn voor de spelers de krenten in de pap.”

,,De meeste jongens uit mijn selectie komen uit Huissen of spelen al een flinke tijd voor HVV. Voor hun en de achterban zijn dit de wedstrijden waar het om gaat. Daar komt nog bij dat het dat weekend kermis is in Huissen en de Huissense kermis schijnt nogal wat te zijn. Nu kunnen de jongens hem nog een beetje mooier maken.”

SC Bemmel en Spero

Sportclub Bemmel begint op 22 september in 1E met een thuiswedstrijd tegen Tubantia uit Hengelo (O). Al in de vierde ronde, zondag 13 oktober, is de derby tussen De Bataven en SC Bemmel.

Ook Spero heeft in de tweede klasse I in de eerste speelronde een thuiswedstrijd. De ploeg uit Elst ontvangt VIOD uit Doetinchem.

Programma:
Eerste klasse E, 
zaterdag 21 september: De Bataven-RKHVV; zondag 22 september: Heino-BVC’12, Rigtersbleek-FC Winterswijk, De Zweef-Stevo, SC Bemmel-Tubantia, Voorwaarts Twello-TVC’28, Orion-Rohda Raalte.
Zondag 29 september:
Tubantia-Orion, TVC'28-Rigtersbleek, BVC'12-De Zweef, Rohda Raalte-SC Bemmel, Stevo-De Bataven, RKHVV-Voorwaarts Twello, FC Winterswijk-Heino.
Zondag 13 oktober:
De Bataven-SC Bemmel.
Zondag 8 december: SC Bemmel-RKHVV.

Tweede klasse I, zondag 22 september: Eendracht’30-MASV, WAVV-Varsseveld, DIO’30-Vorden, Union-Concordia Wehl, Spero-VIOD, DVC’26-SDOUC, DCS-Quick 1888.
Zondag 29 september: Vaesseveld-DCS, Quick 1888-Spero, Vorden-DVC'26, MASV-Union, Concordia Wehl-WAVV, VIOD-Eendracht'30, SDOUC-DIO'30.
Zondag 13 oktober: Spero-MASV.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal