Volledig scherm
Regelmatig harde duels (om de bal) bij SVHA-SDOO. Hier glijdt Hervelder Mark van Eldik door op de Heterense goalie Pim Boele. © Fons Sluiter

SVHA in pittige derby langs SDOO

HERVELD - SVHA heeft zaterdag de derby met SDOO in de vijfde klasse D verdiend en overtuigend met 3-0 gewonnen. Voor de Hervelders was het de eerste zege sinds 14 oktober. SDOO haalde uit de laatste vier duels slechts één punt.

Alle ingrediënten waren zaterdagavond aanwezig voor de derby SVHA-SDOO. Een flinke snuf vuurwerk van beide supporterskampen plus een toefje opruiend gezang, een mespunt agressie in de duels en wat peper middels gele kaarten en een rode. En drie goals om de pittige Betuwse strijd af te maken, wel alle drie voor de thuisclub.

Dat de Hervelders wonnen, was zwaar verdiend. Vanaf minuut 1 straalde SVHA uit dat de drie punten op het regenachtige en winderige sportpark Jan van Baal zouden blijven. Iedere speler van SVHA was fel in de duels en soms te fel. De Heterenaren hadden er geen verweer tegen. En hielpen de thuisploeg door matig verdedigen ook aan de drie goals.

De eerste viel na een kwartier uit nota bene een (verre) ingooi, Yosry Hassan profiteerde: 1-0. Tien minuten later strafte Sjoerd Veldhorst Heterens gepruts af. Diep in de tweede helft maakte Veldhorst ook nog 3-0, waarbij de SDOO-defensie wederom te laks was. SVHA speelde toen al in ondertal, vanwege rood voor Mark van Eldik (afreageren op tegenstander die hem vasthield).

Arbiter Jan Crienen had de handen vol aan de Betuwse voetballers die regelmatig over de schreef gingen, maar na afloop gebroederlijk een biertje dronken in de volgepakte kantine in Herveld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal