Volledig scherm
Guillano Grot (midden), hier in actie voor FC Lienden twee jaar geleden, komt niet naar de Betuwe. © Raphael Drent

Transfer afgeketst: Vakantieplannen Grot zitten RKHVV dwars

HUISSEN – Bij RKHVV dachten ze dat de selectie voor het komende seizoen ondanks een ware leegloop aardig op orde was. Maar ver na het sluiten van de overgangstermijn haakten twee nieuwelingen alsnog af. Guillano Grot die van NEC zou overkomen en Akin Zeyrek van De Treffers.

,,Grot heeft ons laten weten dat hij vakantieplannen heeft die niet stroken met de ambitie van RKHVV”, zegt elftalmanager Iwan de Jong van de Huissense hoofdklasser. ,,Het ligt zonder uit te weiden iets genuanceerder dan het hier overkomt. We hebben in goed onderling overleg besloten niet met elkaar in zee te gaan.”

De kwestie Zeyrek ligt iets anders volgens De Jong: ,,Van hem wisten we dat hij in aanmerking zou kunnen komen voor een profcontract bij een Turkse club van het tweede niveau, de Superlig. Dat is ook gebeurd. Akin heeft een tweejarig contract kunnen tekenen. Wij vinden het voor RKHVV erg jammer dat hij niet komt, maar hebben hem heel veel succes gewenst om zijn droom waar te maken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal