Volledig scherm
Vera ten Westeneind in het shirt van PSV. © Photo-Prestige

Tweede nachtmerrie voor PSV-voetbalster Vera ten Westeneind

HUISSEN/EINDHOVEN - Voor de tweede keer binnen nog geen twee jaar tijd heeft Vera ten Westeneind (21) een zware knieblessure opgelopen. De uit Huissen afkomstige voetbalster van PSV scheurde de voorste kruisband van haar rechterknie af, vorige week tijdens een training bij de club uit Eindhoven.

In juli 2017 overkwam haar hetzelfde, maar toen met haar linkerknie. Het herstel van die zware blessure duurde ongeveer een jaar voor Ten Westeneind. De vaste kracht van de Jonge Oranje Leeuwinnen liep daarbij een EK en een WK mis, alsmede haar eerste seizoen bij PSV, waar ze in 2017 net getekend had voor twee jaar.

Ook het huidige seizoen, haar tweede in Eindhoven, miste de verdedigster bijna volledig. Pas onlangs maakte ze haar eerste minuten in een competitiewedstrijd voor PSV. De blijdschap rondom dat moment is nu totaal verdwenen.

‘Mijn grootste nachtmerrie is uitgekomen’, noemt Ten Westeneind, die bij Jonge Kracht in Huissen opbloeide, haar nieuwste onheil. De revalidatie ervan neemt hoogstwaarschijnlijk wederom een jaar in beslag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal