Volledig scherm
Robin Swaters viert een goal voor GVA, dat de eerste periodetitel nu binnen handbereik heeft. © BSR Agency

Uitspraak gestaakt duel GVA-Sprinkhanen: 3-2 eindstand, twee strafpunten en vier maanden schorsing speler Sprinkhanen

DOORNENBURG - De KNVB heeft donderdagmiddag de 3-2 stand bij het gestaakte duel tussen vierdeklassers GVA en Sprinkhanen als eindstand vastgesteld. Daardoor hoeft de resterende blessuretijd van vijf minuten niet te worden uitgespeeld en is GVA de nieuwe koploper in 4D. Sprinkhanen kreeg ook nog twee punten in mindering en aanvoerder Sjoerd Duis is voor vier maanden geschorst.

Op 13 oktober ontspoorde de wedstrijd in Doornenburg in de blessuretijd voor de tweede keer, toen GVA 3-2 scoorde. Spelers van Sprinkhanen belaagden scheidsrechter Arnts omdat er sprake zou zijn van buitenspel. Daarbij werd de leidsman geduwd door de aanvoerder. 

Na de 2-2 van de thuisploeg was het daarvóór ook al misgegaan. De gasten uit Nieuw-Dijk kregen in het duel drie rode en zes gele kaarten. Ook de grensrechter van Sprinkhanen werd weggestuurd.

Door de uitspraak van de tuchtcommissie is GVA de nieuwe koploper in 4D, met twee punten meer dan achtervolger Jonge Kracht. Bij winst op laagvlieger CHRC komende zondag is GVA periodekampioen. ,,We zijn blij dat deze uitspraak er vóór die wedstrijd is”, laat GVA-wedstrijdsecretaris Hans Brom weten. Dan kunnen we bij winst een feestje vieren in Doornenberg.” 

Sprinkhanen heeft nog de mogelijkheid om in beroep te gaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal