Volledig scherm
© Dave Aalbers

Valse start voor Angeren tegen Elistha (video)

ELST- Angeren is teleurstellend begonnen aan de competitie in de vierde klasse F. De ploeg van Michiel Huberts ging met 1-0 onderuit op bezoek bij Elistha. Achteraf werd er gepraat over de vele gemiste kansen van de bezoekers en een aantal beslissingen van de arbitrage.

In de eerste helft was Angeren oppermachtig en loerde Elistha voornamelijk op de counter. Bij de bezoekers schoot Stijn van Meurs twee keer op de lat en raakte Tom Queens de binnenkant van de paal. Na een half uur spelen leek Angeren dan toch op voorsprong te komen door een doelpunt van Koen Neijenhuis, maar scheidsrechter Grisel keurde de goal af. De Drutense arbiter oordeelde dat de keeper van Elistha bij dat moment werd gehinderd. Angeren kreeg kort voor de rust nog een tegenvaller te verwerken, toen Elistha op voorsprong kwam. Een snelle ingooi van aanvoerder Ferhat Halici zorgde ervoor dat Angelo Maatita de bal over de uitkomende Angeren-doelman kon liften. In een uiterste poging de bal van de lijn te halen, schoot Roy Stienstra in eigen doel: 1-0.

Na de pauze zette Angeren de jacht op een goal voort en bleef Elistha gokken op de omschakeling. De bezoekers gingen achterin één-op-één spelen en dit leverde een aantal goede mogelijkheden op. De ploeg van Huberts scoorde, maar ook deze Angerense treffer werd afgekeurd. De grensrechter vlagde voor buitenspel. Vermoedelijk een foute beslissing, zoals te zien is in de bovenstaande video. Diep in blessuretijd raakte Van Meurs voor de derde keer deze middag de lat.

Beschrijving

Amateurvoetbal