Volledig scherm
PREMIUM
Vera ten Westeneind herstelt op het veld van RKHVV onder toezicht van haar fysiotherapeut van een zware knieblessure. © Fons Sluiter

Vera ten Westeneind uit Huissen bloeit op bij ADO Den Haag

HUISSEN - Na twee zware knieblessures in twee jaar PSV is de Huissense voetbalster terug op het veld: nu bij ADO Den Haag.

Quote

Een gescheurde kruisband kan iedereen gebeuren. Kijk naar Memphis Depay.

Vera ten Westeneind

De zon schijnt weer volop in het leven van Vera ten Westeneind. In de donkerste weken van het jaar is de 21-jarige voetbalster uit Huissen verlost van een loden last.

Na zware knieblessures, tweemaal kort na elkaar gescheurde kruisbanden in beide knieën, staat ze weer op het veld. De oud-speelster van Jonge Kracht en eredivisionist PSV vecht voor haar fitheid en een contract bij ADO Den Haag.

Tweemaal per week traint de Huissense verdediger mee bij het ADO van trainer Sjaak Polak, de huidige nummer vijf van de eredivisie. ,,Ik heb ze zelf gebeld”, vertelt Ten Westeneind.

,,Na die twee zware blessures werd mijn contract bij PSV afgelopen zomer niet verlengd. Toen zat ik nog in mijn herstelfase, dus wilde ik niet meteen bij een andere club beginnen. Dan zou ik daar eerst een half jaar verplicht staan toekijken hoe de rest van het team wedstrijden speelt. Dat vond ik te moeilijk.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal