Vreugde bij de spelers van GVA, de eerste periodetitel is binnen.
Volledig scherm
Vreugde bij de spelers van GVA, de eerste periodetitel is binnen. © DG

Voetbalfeestje in de Betuwe? GVA rekent voor 95 procent op promotie

DOORNENBURG - De KNVB heeft de gang van zaken betreffende promotie voor de amateurvoetbalclubs donderdag bekend gemaakt. De voetbalbond gaat uit van het gemiddelde aantal punten en daarmee heeft GVA heeft van alle oostelijke vierdeklassers de beste papieren.

Het gemiddelde puntenaantal van de Doornenburgers is met 14 zeges in 15 duels in 4D veel hoger dan dat van de overige zes vierdeklasse-koplopers in oost. Tot en met de tweede klasse worden gaten binnen het district opgevuld; vanaf de eerste klasse is dat landelijk.

De vlag hangt nog niet uit bij GVA maar ligt al wel klaar om gehesen te worden. Trainer Johan Scholten gaat uit van promotie. ,,Het is nu toch wel voor 95 procent zeker, hopelijk krijgen we snel bericht dat het definitief is.”

De KNVB komt voor 15 juni met de lijst van de clubs die doorstromen. Daarop ontbreekt zeer waarschijnlijk Jonge Kracht - tweede in 4D achter GVA - ondanks een waanzinnig hoog puntengemiddelde. Alleen GVA en ABS (koploper in 4G) scoren beter dan de Huissenaren. 

De overige vijf(!) vierdeklasse-koplopers presteerden slechter dan Jonge Kracht; maar pas als er na alle koplopers nog plaatsen over zijn, komen nummers 2 in aanmerking voor promotie.

Amateurvoetbal