Volledig scherm
Het Nederlands CP-voetbalteam voor aanvang van het WK-duel tegen Thailand. In het midden gehurkt zit Harm Panneman (4). © KNVB CP-voetbal

Voetballer Harm Panneman uit Randwijk staat in de kwartfinale met Oranje CP in Spanje

SEVILLA - Harm Panneman uit Randwijk is met Oranje kwartfinalist op het WK voor voetballers met een motorische beperking in Sevilla. Na 3-0 zeges op Canada en Thailand was in de groepsfase alleen Europees- én wereldkampioen Rusland te sterk (6-0) voor de ploeg van de 22-jarige voetballer van vereniging EMM in Randwijk.

,,Die laatste wedstrijd moesten we winnen om in de kwartfinale Oekraïne te ontlopen”, weet Panneman. De Oekraïners zijn de regerend Paralympisch kampioen en topfavoriet in Sevilla. ,,Maar vooraf wisten we al dat het een lastige klus zou worden om tegen Rusland een goed resultaat te behalen, net als tegen Oekraïne nu. Maar zowel tegen Canada als Thailand begonnen we heel sterk en hebben we goed gespeeld.”

Dat biedt hoop in de Spaanse zon. Het duel tegen de Russen begon donderdagavond iets na 21.00 uur, twee uur later dan gepland, in verband met de hitte in Sevilla. Om 19:00 uur tikte de thermometer nog 37 graden aan. Panneman kan er prima mee leven; hij speelt sterk en is al het hele toernooi vaste basisspeler in de Nederlandse verdediging.

,,Het gaat goed hier inderdaad”, spreekt de EMM’er tevreden. Op én naast het veld. ,,Mijn ouders zijn meegekomen uit Randwijk en na de wedstrijd tegen Thailand hadden we tijd om wat met familie en vrienden te gaan doen. Maar nu is de focus weer vol op het voetbal.”

Oranje speelt zaterdag om 19.00 uur de kwartfinale van het WK tegen Oekraïne.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (9%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (28%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (11%)
  • Nee (1%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (8%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (39%)
  • Maakt mij niet uit (4%)
176 stemmen