Volledig scherm
PREMIUM
RKHVV’er Nicky van Verseveld (l) houdt Perry Nesselaar van Jonge Kracht op afstand. © FONS SLUITER

Voetbalspektakel van Huissen is terug: Rooien tegen Blauwen

HUISSEN - De stadsderby van de Betuwe is terug: RKHVV-Jonge Kracht. Donderdagavond 20.00 uur op de Blauwenburcht. Vriendschappelijk maar: Sommige ‘Rooien’ gaan niet. Uit principe.

De eerste derby’s tussen Blauw (RKHVV) en Rood (Jonge Kracht) in de jaren vijftig en zestig ontaardden naar verluidt regelmatig in veldslagen. De ‘stadsen’ van RKHVV en de tuinders uit het meer landelijke Zuiden, verenigd bij Jonge Kracht, konden elkaar niet luchten of zien. ,,Dat speelt nu veel minder”, zegt Jonge Kracht-voorzitter Lambert Neijenhuis. ,,Alleen een paar heel oude Huissenaren voelen dat nu nog. Het schijnt dat enkelen morgen uit principe niet naar De Blauwenburcht gaan.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (8%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (28%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (10%)
  • Nee (3%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (39%)
  • Maakt mij niet uit (5%)
682 stemmen