Volledig scherm
RKSV Driel won eenvoudig van OSC. © Dave Aalbers

Wondergoal en zwak OSC helpen Driel aan simpele zege (video)

OOSTERHOUT - RKSV Driel won zondagmiddag in de vierde klasse F eenvoudig op bezoek bij het zwalkende OSC (0-3). Mede dankzij een werelddoelpunt van Lars Dinnissen en een wel heel zwak OSC, kon de ploeg van Ed Hagen de punten meenemen uit Oosterhout.

Al na drie minuten opende Driel de score. Na een voorzet van rechtsback Wesley Vree tikte Mick Weijman de 0-1 binnen voor de bezoekers. Een matige eerste helft sloop langzaam naar zijn einde, totdat het publiek plots werd wakker geschud.

Rond de middenlijn kreeg Lars Dinnissen de bal. Met een schaar passeerde hij zijn tegenstander, kneep tussen twee man door, om de bal vervolgens vanaf de rand van de zestien over OSC-doelman Rik Bevaart te stiften. Een klein stukje magie in een wedstrijd die wel een sprankel kon gebruiken (zie bovenstaande video).

Vlak na rust kreeg OSC nog enkele kansjes, maar deze werden niet benut door de ploeg van Bert Willemsen. Na een uur spelen viel ook de derde goal in Driels voordeel. Dennis Knuiman gaf de bal terug aan Twan Beijer, maar voordat hij kon uithalen, was het OSC-speler Mike Krispijn die de bal in eigen doel schoot: 0-3. Dit was ook de laatste treffer van de wedstrijd.

Driel heeft zijn draai goed te pakken, terwijl er voor OSC nog werk aan de winkel is. De Oosterhoutse formatie pakte slechts één punt uit vijf wedstrijden, waarin ze slechts één keer het net wisten te vinden.

Amateurvoetbal