Volledig scherm
PREMIUM
© Gerard Burgers

Zo vrouwelijk is voetbal in de Betuwe

Vrouwenvoetbal in de BetuweELST/ HUISSEN - Hoe zit het nou met het vrouwenvoetbal in de Betuwse gemeenten Lingewaard en Overbetuwe. Ooit was RKHVV de grote voorloper met een eigen voetbalacademie, een landelijke trendsetter zelfs. Wat ervan over is, is een club met verreweg de meeste vrouwenteams bij de senioren.

Een rondgang langs de achttien voetbalclubs leert dat het Huissense bolwerk niet meer de grootste is. OSC in Oosterhout heeft de meeste meiden en meidenteams. ,,De aanwas is vooral in de jeugd”, weet voorzitter Martin Schepers van OSC, dat in 2014 op 147 stond, nu op 176 en ,,we verwachten de komende jaren nog veel groei.”

Het leert ook dat er bij Excelsior Zetten 12 meiden voetballen en de zaterdagclub als enige niet één meiden- of vrouwenteam heeft.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal

Poll

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

DUNO mag niet meer meedoen met de Arnhem Cup omdat de club er openlijk voor uitkomt dat de voetballers onder contract staan en worden betaald. Terecht?

  • Ja (10%)
  • Ja, maar vraag dan ook andere clubs die betalen niet mee te doen (29%)
  • Ja, het is de Arnhem Cup, er moeten sowieso alleen Arnhemse clubs meedoen (8%)
  • Nee (3%)
  • Nee, het is juist leuk dat álle amateurclubs uit de regio meedoen (7%)
  • Nee, dan moet je alle clubs die betalen weren en dat is niet te doen (38%)
  • Maakt mij niet uit (5%)
433 stemmen