Ricky Houterman (links) krijgt rood en boet daar in september en oktober voor: zes duels zit de aanvoerder van Sc Bemmel aan de kant.
Volledig scherm
Ricky Houterman (links) krijgt rood en boet daar in september en oktober voor: zes duels zit de aanvoerder van Sc Bemmel aan de kant. © Orange Pictures

Zware schorsing voor de aanvoerder van SC Bemmel: zes competitieduels zonder Ricky Houterman

BEMMEL - De verloren nacompetitiewedstrijd in juni tegen Moerse Boys heeft voor SC Bemmel-aanvoerder Ricky Houterman een vervelend staartje gekregen. Hij kreeg na de wedstrijd vanwege ‘te heftige protesten’ de rode kaart en dat kost hem nu zes wedstrijden schorsing.

Die duels moet hij in de competitie uitzitten, zodat de wedstrijden in september en oktober, waaronder de derby met De Bataven, volledig aan hem voorbij gaan. ,,Ik hoopte dat de bekerwedstrijden zouden meetellen, helaas is dat niet het geval”, zegt Houterman. ,,Dat is een flinke teleurstelling. Ik zal nu fit moeten blijven om er begin november tegen Heino te staan.”

Blessures

Houterman speelde woensdagavond in de oefenwedstrijd tegen Quick 1888 op het Willie Verbeet-toernooi bij Germania een helft mee. Middenvelders Pepijn van Geenen en Nick Reijmers ontbraken vanwege blessures. Verdediger Dick Hendriks viel uit na een tik tegen zijn neus.

SC Bemmel won in Groesbeek na een 3-1 ruststand met liefst 8-1 van de Nijmeegse tweedeklasser dankzij treffers van Davey Hendriks, Lars Cornelissen, Rob Vonk, Ties Heutinck, Dennis Knuiman (3) en Bram van de Pol.

De Bemmelnaren treffen zaterdag (14.30 uur) op hetzelfde toernooi collega-eersteklasser Venray uit het district Zuid 2.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal