Volledig scherm
Aldo van Norel © eigen foto

Aldo van Norel doet met Harskamp aan schadebeperking

HARSKAMP - Als Aldo van Norel (34) vroeger met Harskamp tegen SDS’55 speelde, was hij vooraf vooral gespannen. 

Nu niet: ,,Nu is het vooral de schade beperkt houden.” Morgen staat de derby tussen beide ploegen sinds vijf jaar weer op het programma in competitieverband.

De laatste competitiewedstrijd tussen Harskamp en SDS’55 dateert alweer van het seizoen 2014-2015. SDS’55 werd dat seizoen kampioen in de vierde klasse, terwijl Harskamp als tiende eindigde. De Wekerommers wonnen toen tweemaal van Harskamp: 7-0 en 1-0. 

Favoriet

En ook nu zijn de groenen weer favoriet. Trainer Ronald Tulen begon met SDS’55 nog wat stroef aan het seizoen, maar zeker de laatste weken gaat de ploeg als een speer. Vorige week werd nummer drie EFC’58 nog met 7-0 opgerold. 

,,Dus we zijn gewaarschuwd”, beseft Aldo van Norel, tegenwoordig centrale verdediger van Harskamp. ,,SDS’55 moet een hele slechte dag hebben en wij moeten alles geven.” Het is voor Van Norel niet de eerste derby tussen Harskamp en SDS’55. Integendeel zelfs: hij speelde er al velen. ,,Vooral in de vierde klasse hebben we vroeger tegen elkaar gespeeld.”

Biertje

,,Toen kende ik al die jongens van SDS’55 ook nog. Dronken we na afloop samen een biertje in de kantine en kwamen we elkaar ’s avonds in de kroeg weer tegen. Dat heb ik nu minder. Ik ken er hooguit een paar.”

 Vaker trok Harskamp aan het kortste eind tegen SDS’55. ,,Maar ik herinner me ook nog wel wat overwinningen. Dat is wel echt héél lang geleden. Wedstrijden tegen SDS’55 of Otterlo zijn altijd net even anders.”

Amateurvoetbal