Coach Alfred van Dorp houdt het na een jaar voor gezien bij Polar Bears
Volledig scherm
Coach Alfred van Dorp houdt het na een jaar voor gezien bij Polar Bears © Herman Stöver

Alfred van Dorp over zijn vertrek: ‘Teamspirit onvoldoende om door te gaan’

EDE - Aan de samenwerking van coach Alfred van Dorp met de waterpolosters van Polar Bears komt abrupt een einde. De Amersfoorter verlengt zijn contract niet.

Door de coronacrisis werd de competitie vroegtijdig stilgelegd. Aanleiding voor Alfred van Dorp om de balans op te maken over zijn toekomst als coach bij de vrouwen van eredivisionist Polar Bears.

,,Ik heb voor mezelf alles op een rijtje gezet en het korte seizoen geëvalueerd. Ik kwam tot de conclusie dat er te weinig onderling vertrouwen was om er nog een seizoen aan vast te knopen.”

,,Daarom heb ik mijn afscheid vroegtijdig kenbaar gemaakt, zodat Polar Bears nog alle tijd heeft om een andere coach te zoeken”, licht Van Dorp zijn beslissing toe om niet verder te gaan.

Erfenis

Het zat hem ook niet allemaal mee. Van Dorp werd opgezadeld met de erfenis van zijn voorganger Evangelos Doudesis, die van een zwalkend team een landskampioen en bekerwinnaar maakte.

,,Bovendien miste ik, door het preolympisch jaar drie vaste krachten, die zich met Oranje voorbereidden op Tokyo en niet in competitieverband mochten spelen. En Nina ten Broek ging naar Italië.”

,,Ook stond ik een andere aanpak voor dan mijn voorganger. Ik legde meer eigen initiatief bij de speelsters neer. Eerlijk gezegd heb ik me daar op verkeken”, geeft Van Dorp toe.

Schoolmeester

Quote

Ik legde meer eigen initiatief bij de speelsters neer. Eerlijk gezegd heb ik me daar op verkeken

Alfred van Dorp, Vertrekkende coach Polar Bears

Na een slechte start - verlies in de strijd om de supercup en in de eerste competitieduels - wijzigde hij zijn aanpak en werd hij meer een schoolmeester. Het leverde zeges op, die resulteerden in een derde plek toen de competitie stopte.
,,De teamspirit steeg daardoor wel, maar bereikte niet het niveau wat nodig was om volgend seizoen door te gaan. Ik had in de play-offs nog graag voor een stunt gezorgd, maar vertrek met een mooie ervaring rijker.”

Amateurvoetbal