De 18-jarige Noah Staal is sinds enkele weken van de partij in de derde divisie namens DOVO, de club waar hij als jong jochie al langs de kant stond te juichen: ‘Een droom komt uit.’
Volledig scherm
PREMIUM
De 18-jarige Noah Staal is sinds enkele weken van de partij in de derde divisie namens DOVO, de club waar hij als jong jochie al langs de kant stond te juichen: ‘Een droom komt uit.’ © Herman Stöver

Als jochie juichte hij voor DOVO 1, nu staat Noah Staal zelf op het veld

VEENENDAAL - Het rugnummer (19) van zijn shirt is net hoger dan zijn leeftijd (18). Noah Staal voetbalt sinds enkele weken in de derde divisie met DOVO, de club waar hij in de F5 is begonnen.

Met twintig minuten op de klok, bij de wedstrijd tussen DOVO en Odin’59 , bracht trainer Scott Calderwood op 25 januari Noah Staal binnen de lijnen. De tussenstand was 0-4. Maar dat maakte de 18-jarige debutant niets uit.

„De trainer zei tegen mij en Sam (van Hasselt, HB) dat we moesten doen of het 0-0 stond en lekker moesten gaan voetballen. Voor mij was het geweldig. Mijn ouders stonden langs de lijn. Dat vond ik fijn, want dit is ook voor hen een beloning.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal