DOVO was te sterk voor Harkemase Boys.
Volledig scherm
DOVO was te sterk voor Harkemase Boys. © Foto Raphael Drent

Arends schiet DOVO vanaf stip naar zege

VEENENDAAL - De toeschouwers op sportpark Panhuis konden eindelijk weer eens juichen sinds begin december vorig jaar. DOVO versloeg het bezoekende Harkemase Boys met 1-0. 

De uitslag was een te magere afspiegeling van de goede wedstrijd van de elf van trainer Scott Calderwood. In de opstelling maakten de nieuwelingen Daan Disveld en Tom Menting hun debuut voor eigen publiek. De van de jeugdopleiding van DOVO afkomstige Noah Staal stond opnieuw in de startopstelling. 

DOVO zette druk vanaf de eerste minuut en dat leverde twee mogelijkheden op voor Quincy Arends. In de 26ste minuut begon Tom Menting op eigen helft aan een lange rush, die pas werd gestuit met een overtreding in de zestien meter van de bezoekers.

 Arends ging achter de bal staan en schoot feilloos de 1-0 binnen. Daar bleef het bij. Na de hervatting posteerden de bezoekers een extra man voorin. Dat leverde soms hachelijke situaties op voor de ogen van doelman Sebastiaan van der Sman. Hij hield zijn doel schoon tot het laatste fluitsignaal. 

De opluchting bij spelers en fans was heel groot. Calderwood: „Ik ben natuurlijk dik tevreden. Jammer dat we niet voor rust de tweede hebben gemaakt. Een compliment voor de ploeg voor de inzet.” 

Op de ranglijst van de derde divisie is DOVO, vijftiende, twee punten uitgelopen op VVOG. Zaterdag reizen de Veenendalers naar Excelsior ’31 in Rijssen.

DOVO: Van der Sman; Balk, Zeeman, Disveld, De Zwart; Zeeman, Van Zeelst ,Waalkens (67. Biya), Menting ( 90. Middelwijk); Staal, Schmidt (46. Den Haag), Arends.

Amateurvoetbal