Volledig scherm
Beeld uit de wedstrijd tussen De Merino's en Lunteren. © Herman Stöver

Ariën Bakkenes (De Merino's) nog steeds ambitieus

VEENENDAAL - Op De Groene Velden is de sfeer op dit moment optimaal. ,,Uiteraard,” haast Arien Bakkenes (De Merino's) zich te zeggen, ,,ik heb de statistieken van dit seizoen bekeken en ik zag dat we meer dan vier doelpunten per wedstrijd maken. En wat is er leuker voor een voetballer dan winnen en veel scoren. Dan krijg je er automatisch plezier in en wordt iedereen gretig. We gaan echt door tot de 94ste minuut om maar meer te scoren.”

Dit weekend won De Merino's met 4-0 van Lunteren. Op de stand van tweede klasse G neemt de ploeg van Jan Gaasbeek de derde plaats in. ,,Ik ga niet meteen zeggen dat we kampioen worden, maar het is wel duidelijk dat we minimaal een periode willen pakken. De volgende twee wedstrijden zijn daarom heel erg belangrijk,” kijkt Bakkenes vooruit. Twee uitwedstrijden wacht De Merino's nog in dit kalenderjaar. Volgende week bij nummer vier Dronten en daarna tegen de nog ongeslagen lijstaanvoerder Batavia’90. Daarna is heel veel duidelijk over het doel van De Merino’s voor 2020.

Bakkenes bestrijdt met klem het feit dat De Merino’s het wel prima vindt om een niveautje lager te spelen: ,,De club wil niets liever dan weer terug te keren in de eerste klasse en dat wil ik ook. Ik ben van DOVO naar De Merino’s gegaan om gewoon weer lekker te kunnen voetballen, maar dan natuurlijk wel op zo’n hoog mogelijk niveau. Er is toch wel een behoorlijk verschil tussen de eerste en de tweede klasse.”

Amateurvoetbal