Volledig scherm
Aron Veldhuizen (blauw shirt) wordt van achteren belaagd door Martijn Aveskamp van VRC. © Herman Stöver

Aron & Aron vormen mooi koppel bij De Merino’s

VEENENDAAL -  Aron Veldhuizen beleefde met De Merino's een knotsgekke derby tegen VRC.  Samen met ‘die andere Aron’ sloopte hij de Racers na een stroeve start: 8-2.

Veldhuizen dacht nog wel even terug aan de openingsfase. Al na een halve minuut rondde Robin Segers voor VRC een fraaie aanval af, waarna Stefan Tanis en vooral Erik van de Putte verzuimden De Merino’s nog veel meer pijn te doen. ,,Ik had geen idee wat er gebeurde in dat gedeelte; we hadden helemaal niets te vertellen. We zijn in elke wedstrijd achter gekomen, maar toen deden we nog aardig mee."

Gaandeweg de eerste helft werd het Aron-koppel  (Veldhuizen en De Koning) steeds moeilijker te verdedigen. Het regende kansen, maar de treffers vielen voornamelijk in het doel van VRC. ,,Ik heb met Aron een enorme klik in het veld, die is al vrij snel ontstaan. We hoefden nauwelijks aan elkaar te wennen. Dat is wel lekker '', genoot Veldhuizen na.

Hoewel hij fantastisch speelde en links en rechts de complimenten in ontvangst nam, knaagde er wel iets aan Veldhuizen. ,,Ik heb niet gescoord en dat is toch wel belangrijk voor een spits. Van die twee kansen die ik kreeg, had er één moeten zitten. Het resultaat is geweldig en ik heb lekker gespeeld, maar later komt dan wel het baalgevoel dat ik niet gescoord heb.”

Maar verder was het vooral genieten voor de aanvaller, die zich al helemaal op zijn plek voelt bij zijn nieuwe club.

,,Ik heb het enorm naar mijn zin bij De Merino’s’’, glunderde Veldhuizen, afkomstig van DOVO waar hij vorig seizoen alleen thuis tegen Quick Boys speelde. ,,Het gaat hier om eerlijk, open en zuipen. Een totaal ander klimaat dan bij een grote club als DOVO.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal