Volledig scherm
Bart Hulsbos, zwaaiend met zijn GVVV-shirt, viert de zege van enkele weken geleden op koploper AFC. © BSR Agency

Bart Hulsbos vult hokjes in richting afscheid

VEENENDAAL GVVV-verdediger Bart Hulsbos (35) is bezig aan zijn afscheidstournee in de tweede divisie. Zaterdag staat zijn laatste duel tegen IJsselmeervogels op het programma.

Hulsbos houdt het na negen seizoenen voor gezien bij GVVV. De centrale verdediger van de Veenendaalse tweededivisionist gaat het rustiger aan doen, wil meer tijd aan zijn privéleven besteden. Daarom gaat hij op een lager niveau voetballen.Het betekent dat Hulsbos nog vijf duels voor GVVV in actie komt.

,,Ik houd het allemaal netjes bij, heb een lijstje in de kleedkamer hangen, waarop ik precies bijhoud hoeveel trainingen en wedstrijden ik nog voor de boeg heb’’, vertelt hij. ,,Ik kleur steeds een hokje in als er een training of een wedstrijd voorbij is.’’

Vandaag kan hij na afloop van het thuisduel met IJsselmeervogels weer een hokje inkleuren. ,,Wedstrijdhokjes zijn groter dan die van trainingen. Verschil moet er zijn’’, licht Hulsbos lachend toe.

Ambiance

Met IJsselmeervogels wordt meteen een tegenstander van formaat aangestipt, vindt de lange verdediger. ,,IJsselmeervogels, Spakenburg, HHC Hardenberg of Katwijk. Allemaal aansprekende clubs, de krenten uit de pap. Ze brengen veel volk mee en zorgen voor een prima ambiance. Daartegen loop je automatisch een stapje harder.’’

Voor de Vogels staat er nog iets op het spel. Ze staan in de tweede divisie vijf punten achter op koploper AFC, maar hopen op een misstap van de Amsterdammers en willen op de laatste speeldag in het laatste onderlinge duel toeslaan. GVVV kan vrijuit voetballen, het staat tiende. Behalve de eer staat er niets meer op het spel.

GVVV-IJsselmeervogels (15.30 uur, Panhuis, Veenendaal).

GVVV: geen bijzonderheden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal