Luuk Bender blijft rustig voor Candia'66 ondanks de omsingeling van Musketiers-spelers.
Volledig scherm
Luuk Bender blijft rustig voor Candia'66 ondanks de omsingeling van Musketiers-spelers. © Foto Raphael Drent

Bender (Candia’66) rekent op periodetitel

RHENEN - Met dertien punten uit vijf wedstrijden staat Candia'66 op een keurige tweede plaats in vierde klasse H West 1. Luuk Bender (19) heeft alle vertrouwen in een goed vervolg. ,,We doen bovenin mee en ik reken minimaal op een periodetitel. We staan twee punten achter op VVA, dus die zijn in te halen.”

Volgens Bender kan het zeker nog beter bij Candia'66, want de middenvelder was dan ook niet tevreden over wat de ploeg van trainer Pieter van de Grift had laten zien tegen Musketiers (2-0 winst). ,,Het was van onze kant een slechte wedstrijd. Zeker in de eerste helft waren we niet bij de les en deden we met z’n allen niet wat we hadden afgesproken. Daarbij kwam ook nog dat zij ons het spelen heel lastig maakten door er heel kort op te zitten", en daarbij zocht Musketiers duidelijk de grens op. ,,Het was wel irritant, want als iemand bij ons er langs was werd hij regelmatig aan het shirt getrokken.”

De middenvelder is een vaste kracht in de A-selectie. Door Van de Grift werd hij in de derby op het middenveld geposteerd. ,,In eerdere wedstrijden stond ik centraal achterin. Maar de nummer zes positie bevalt me beter. Ik kan me dan vrij bewegen over het veld en daarin ligt mijn sterkte.” Bender kwam daardoor dicht bij het vijandelijke doel. Hij schoot in de eerste minuut na de hervatting net naast het doel van Musketiers. ,,Jammer, want ik wacht nog op mijn eerste doelpunt in het eerste. Die komt er wel, dat weet ik zeker.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal