Archiefbeeld: DFS - Bennekom
Volledig scherm
Archiefbeeld: DFS - Bennekom © Sven Menschel

Bennekom achter de zegekar van DTS Ede

BENNNEKOM - Op DTS Ede staat in de eerste klasse D geen maat. De ploeg van trainer Jeroen Spies rekende af met Bennekom. Het werd 0-3 op sportpark De Eikelhof. Voor DTS was het de vierde zege op rij. Bennekom incasseerde de vierde verliespartij in successie. 

DTS kende een droomstart en kwam via Remco Speelziek in de derde minuut op voorsprong. Bennekom herpakte zich na de snelle tegenvaller. De manschappen van Arnold Brehler (volgend seizoen DTS) dwongen ook kansen af. Niek van Ginkel was enkele malen nadrukkelijk dicht bij de gelijkmaker. Ook Fabian Mõsle had de 1-1 op de schoen. Doelman Robin Franken stak echter in blakende vorm. 

Na rust moest DTS verder achteruit, maar het kwam na een half uur op 0-2. Jurriën van der Horst stond aan de basis met een ragfijne pass op Jamal Ouassif. Frank Hol was het eindstation. Bennekommer Youssef el Hammouchi kreeg de handen op elkaar met een fraai genomen vrije trap op de paal. DTS counterde zich een kwartier voor tijd naar 0-3 (Jamal Ouassif), waarna de derby zich naar het einde sleepte. 

DTS is in de stand nummer twee SVZW top op één punt genaderd. Bennekom is afgezakt naar de zevende plek.

Amateurvoetbal