Bibiane Schoofs in actie, een jaar geleden in Colombia.
Volledig scherm
Bibiane Schoofs in actie, een jaar geleden in Colombia. © Getty Images

Bibiane Schoofs: roestige herstart, voldaan gevoel

EDE - Stukje bij beetje komt de sportwereld tot leven. Een stip aan de horizon, in de vorm van wedstrijden en toernooien, is nog niet te zien. Tennisster Bibiane Schoofs stond vorige week weer echt op de baan.

,,De zes weken daarvoor raakte ik misschien twee keer een racket aan”, zegt de Edese. ,,Maar vorige week was het eigenlijk voor het eerst weer echt. De omgeving waar ik op mijn plek ben.”

,,Uiteraard ging het nog wat roestig aan het begin. Maar het voelde al snel heel vertrouwd. Verleren doe ik zoiets niet. Wat dat betreft is het net fietsen.”

Daar waar weer enkele ballen geslagen worden, wordt er nog steeds voorzichtigheid geadviseerd. Tennissers dragen zelfs handschoenen om zo het risico bij het rapen van ballen te omzeilen. Zo ver gaat Schoofs dan ook weer niet.

,,Ik train samen met mijn vader”, legt ze uit. ,,Ik zie hem elke dag. Ik zie uit hygiënisch oogpunt geen reden om beschermende middelen te gebruiken.”

Voor volwassenen zijn de meesten tennisverenigingen nog een ‘no-go area’. Schoofs doet een beroep op privé-banen. ,,Mijn vader en ik reden letterlijk langs een baan en bij navraag konden we er gebruik van maken.”

,,Beetje een schot in de lucht, dat wel. Waar de meeste privébanen vaak hardcourt of kunstgras als ondergrond hebben, is dit een gravelbaan. Vind ik prettig.Toernooien laten voorlopig op zich wachten.”

,,Op korte termijn hoeven we niets te verwachten’', weet Schoofs. ,,Wekelijks krijgen we van de WTA een briefing. Daar staat de komende weken niets spannends in, vrees ik.”

,,Wel ben ik benieuwd hoe het zit met de ontwikkeling van een noodfonds, voor spelers in de lagere regionen van het internationale tennis. Juist zij lopen nu veel inkomsten mis.”

Amateurvoetbal