Volledig scherm
Logo Blauw Geel'55

Blauw Geel’55 boekt vierde overwinning op rij

EDE – Vier op een rij. Waar Blauw Geel’55 nog teleurstellend aan het seizoen begon, met één punt uit drie wedstrijden, hangt de vlag op sportpark Inschoten er momenteel heel anders bij. De formatie van trainer Jan Gaasbeek had ook geen moeite met Owios: 2-0. Twaalf punten uit de laatste vier wedstrijden.

En zo klimmen de Edenaren naar de vijfde plek in de tweede klasse G. De wedstrijd tegen Owios, die op 24 september wegens een blessure van de scheidsrechter gestaakt werd, werd in de 33ste minuut hervat. In het restant van de eerste helft gebeurde er vrij weinig.

Na de pauze startte Owios nog sterk, wat resulteerde in een kans voor spits William van der Hul. Zijn schot ging net naast. Vijf minuten later brak Michael Beekhuizen door op rechts. Hij pompte de bal het strafschopgebied in richting Wouter Slot die richting doel kopte. Hendri Nagelhout redde knap met zijn hand. Klein detail; Nagelhout was niet de keeper van Owios en dus wees de scheidsrechter naar de stip. Aanvoerder Simon Kooiman schoot de thuisploeg op 1-0.

Na de openingstreffer kreeg Blauw Geel’55 mogelijkheden genoeg om de score verder op te voeren. Slot en Beekhuizen schoten vanuit kansrijke positie op de Oldebroekse doelman, en ook Aziz Ballouk zag zijn schot gekeerd worden. Kooiman had het vizier wél op scherp staan. Na een prima combinatie met Beekhuizen rondde hij fraai af: 2-0.

Amateurvoetbal