Volledig scherm
Archiefbeeld van een duel van Lunteren tegen Blauw Geel'55. © Tamara Reijers

Blauw Geel’55 ziet concurrent om plek drie dichterbij komen

WESTERVOORT – Blauw Geel’55 kon goede zaken doen voor de derde plek op de ranglijst, maar verloor van concurrent AVW’66. Die ploeg staat dankzij de 3-1 overwinning op de Edenaren nu precies gelijk met Blauw Geel’55. In punten en doelsaldo.

Door een poeier van afstand kwam AVW’66 op voorsprong. Het werd voor rust zelfs nog 2-0 na een miscommunicatie in de Edese achterhoede. Karlo Elbertsen kopte de bal over zijn doelman Joshua van den Berkt heen in eigen doel.

Geoffrey van de Kamp deed na rust wat terug namens de ploeg van trainer David Wagensveld, met een rake kopbal. Aziz Ballouk had twee minuten voor tijd de 2-2 binnen moeten schieten, maar faalde. Aan de andere kant was het wel raak: 3-1.

Lunteren verloor met 0-2 van VSCO’61. Beide doelpunten vielen in de tweede helft. Voor Lunteren rest er niets meer dan het seizoen uitvoetballen. De formatie van trainer Bart Schreuder staat op een redelijk veilige plek in de middenmoot.

In Oldebroek haalde Renswoude met 1-6 geweldig uit tegen Owios, toch de ploeg die twee punten boven Renswoude in de ranglijst stond. Door de eclatante overwinning staat de ploeg van Jan van den Heuvel voor het eerst sinds lange tijd op een veilige elfde positie. De wedstrijd golfde voor de rust op en neer, maar tien minuten voor de pauze doelpuntte Arjan Verheij. Een kwartier na de rust kreeg Verheij de bal op een presenteerblaadje aangeboden door Jorino Kleijn.

De thuisploeg scoorde een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer. Twee minuten later vergrootte Nico van den Bosch vanaf de penaltystip de marge weer naar twee. Daarna was het gebeurd met de dadendrang van Owios, dat Renswoude nog drie keer zag scoren. De laatste drie treffers kwamen op naam van Ralph Boom, Henk van Essen en Jos van Leeuwen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal