Volledig scherm
Doelpuntenmaker Wilco den Hartog (links) viert de 1-3 van GVVV tegen Barendrecht met ploeggenoot Simon Brouwer. foto Kay in 't Veen/Proshots

Blessure van Simon Brouwer ernstiger dan gehoopt

VEENENDAAL De knieblessure, die middenvelder Simon Brouwer (31) van GVVV vorige week in een oefenwedstrijd tegen SDC Putten opliep, is veel ernstiger dan verwacht. Uit een mri-scan bleek dat hij de binnenband in zijn rechterknie heeft afgescheurd. Bovendien werd er ook nog een scheurtje in zijn voorste kruisband geconstateerd.

„Nu zal het weer een hele tijd duren, voordat de blessure volledig hersteld is”, reageerde Brouwer teleurgesteld. „De revalidatie zal ongetwijfeld maanden in beslag nemen.”

Brouwer weet waarover hij praat. Vorig seizoen stond de middenvelder ook al heel lang aan de kant, nadat hij eveneens in de voorbereiding aan de linkerknie geblesseerd raakte. Het herstel duurde lang en pas in de laatste fase van de competitie kon hij weer speelminuten maken.

Daarbij was hij in het beslissende duel om promotie naar de tweede divisie thuis tegen Rijnsburgse Boys met twee doelpunten van eminente waarde voor de Veenendaalse zaterdagclub. Of dit het einde van zijn carrière bij GVVV is, laat Brouwer afhangen van alles wat er komen gaat én van de duur van het herstel. „Ik laat het wel op me afkomen”, reageert hij gelaten.

Amateurvoetbal