Volledig scherm
Scott Calderwood tijdens DOVO-ONS Sneek. © Herman Stöver

Calderwood: voor ploeg in problemen moet je het simpel houden

 ,,Ik hoopte op een dergelijke start. Dat is gelukt en ik ben heel blij voor de spelers en de toeschouwers.” 

In een kort praatje vooraf in de businessruimte vertelde de inwoner van Doetinchem zaterdagmiddag dat hij 4-3-3 wilde gaan spelen. ,,In deze omstandigheid vind ik met mijn twee andere trainers dit passen. Als een elftal in de problemen zit, moet je het simpel houden", stelt Scott Calderwood na de 5-0 winst van DOVO op ONS Sneek. 

Calderwood had vooraf voor zichzelf twee doelen gesteld. ,,Ik wilde het thuispubliek weer achter de ploeg krijgen. Daarnaast was er sprake van negativiteit op de club en dat moet niet. Natuurlijk ging niet alles goed. Op een bepaald moment gaven we te veel weg. Dat wordt door betere tegenstanders zeker afgestraft.” 

Door de winst heeft DOVO, dat op de vijftiende plaats blijft staan, VVOG van zich afgeschud en is er nu een gat van drie punten met de Harderwijkers. 

Op de onderste plaats staat ONS Sneek op vijf punten. De laatste wedstrijd voor de winterstop brengt DOVO naar SteDoCo in Hoornaar. ,,We weten dat dit pas de eerste stap is op een lange weg. Maar met deze winst in de achterzak gaan we met vertrouwen de bus in.’’

Amateurvoetbal