Volledig scherm
Archiefbeeld: SC Bemmel - Bennekom © Fons Sluiter

Champagne kan weer in de koelkast in Bennekom

Bennekom is op de slotdag van de competitie in de eerste klasse D verwezen naar de nacompetitie. De ploeg van trainer Arnold Brehler won weliswaar van streekrivaal DTS Ede (1-0). Maar koploper NSC maakte thuis geen fout tegen SDV Barneveld, waardoor het kampioensfeest in Nijkerk losbarstte. Dat Bennekom zelf won, had het voor een groot deel aan DTS te danken. 

De Edenaren, al verzekerd van nacompetitie, voetbalden vrijuit. Het miste wel het centrale duo achterin en dat was in de beginfase te merken. Na een slim steekpassje van Nick Stienstra stond Mourad Marbouh alleen voor doelman Robin Franken. Marbouh behield het overzicht en vond de meegelopen Irey Sedal. Hij maakte er binnen het kwartier 1-0. DTS was daarna beter. Kreeg ook kansen, maar Jeroen Cramer en Frank Hol waren niet scherp voor het doel. 

De ruststand in Nijkerk was nog gunstig voor Bennekom, waardoor het zich een half uur virtueel kampioen mocht noemen. Maar nadat de voorsprong voor NSC doorsijpelde op sportpark De Eikelhof, werd het stiller. DTS joeg op de verdiende gelijkmaker. Spits Jamal Ouassif toonde zich daarin de aanjager, maar Bennekom bleef wonderwel overeind. 

Beide ploegen krijgen via de nacompetitie een herkansing. Bennekom neemt het in de tweede ronde van de nacompetitie op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Go Ahead Kampen en AFC. DTS Ede onderneemt volgend weekend de lange reis naar Groningen voor een duel met Oranje Nassau.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal