Volledig scherm
Danny de Leeuw (nummer 15) viert zijn treffer tegen Katwijk met teamgenoten van GVVV. © BSR Agency

Danny de Leeuw: ik moet vaker scoren voor GVVV

VEENENDAAL - Danny de Leeuw (30) gaf vorige week met zijn doelpunt de aanzet tot de 2-3 zege tegen Katwijk. De linkermiddenvelder van GVVV vindt dat hij zichzelf vaker in scoringspositie moet manoeuvreren.

Rennen, sleuren, vallen en weer opstaan. Het zijn handelsmerken van Danny de Leeuw. De inwoner van Utrecht is begonnen aan zijn zesde seizoen bij de Veenendaalse tweededivisionist en heeft de eerste concurrentieslag overleeft.

,,Het is fijn dat ik de eerste wedstrijden in de basis startte. Altijd prettig als je het vertrouwen van de trainer krijgt. Of ik tot nu toe tevreden ben over mijn spel? Ach, het kan altijd beter. Ik ben niet snel tevreden”, antwoordt De Leeuw.

Op de vraag wat er beter kan, reageert De Leeuw direct. ,,Ik moet mezelf vaker in scoringspositie brengen. Bij een aanval over rechts sneller in de doelmond komen. Nu speel ik soms nog te terughoudend.”

Dat GVVV tegen Katwijk de drie punten mee naar huis nam, was voor de hele ploeg een opluchting, erkent De Leeuw. ,,Toch een heel verschil. Drie wedstrijden één punt of drie wedstrijden vier punten. Het geeft ons rust en zelfvertrouwen. Niet dat we vandaag wel even De Treffers heen walsen. Verre van dat. Maar we staan zelfverzekerder in het veld.”

GVVV-De Treffers (15.30 uur, sportpark Panhuis in Veenendaal).

GVVV, geblesseerd: Martin van Eck (knie), Rodny Hofman (neus). Geschorst: Tom Oostinjen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal