Volledig scherm
Danny Suitela geeft aanwijzingen op het trainingsveld bij Ede/Victoria. © Herman Stöver

Danny Suitela stapt dit keer wel in bij Ede/Victoria

EDE - Bij vierdeklasser Ede/Victoria is ‘een nieuwe start maken’ geen onbekend begrip meer. De club deed dat het afgelopen decennium immers al veel vaker. 

Nu is het de beurt aan trainer Danny Suitela, die de club weer moet voorzien van nieuw elan. Maar wat bij Suitela meteen opvalt, is dat hij zich niet laat verleiden tot uitspraken als ‘we moeten in de top drie eindigen’, of trainerstaal als ‘uitgaan van eigen kracht’. Suitela weet waar hij aan begint.

,,Een langetermijnproject. Het eerste jaar heb ik echt geen verwachtingen. Gewoon lekker een beetje voetballen in de vierde klasse. Het streven is om pas het tweede jaar écht te presteren. Ik wil daar in rust aan kunnen werken. Dat is de afgelopen jaren wel anders geweest hier bij Ede/Victoria”, zegt Suitela.

Verandering

En of: in 2016 vertrok trainer Mark van Wijk met veel bombarie bij de vierdeklasser. En aan het einde van vorig seizoen deed zijn opvolger Erdinc Baris Kadioglu dat evenzo. Eigenlijk is er altijd wel íets bij Ede/Victoria. Daar moet verandering in komen.

,,Twee jaar geleden ben ik al eens benaderd door de club, maar omdat er toen geen rust bij de club was heb ik nee gezegd”, verklapt Suitela. Nu wilde hij wél. ,,In januari zijn we eruit gekomen. Dat heeft mij de tijd gegeven om een plan van aanpak te maken en spelers te benaderen. Voor een club als Ede/Victoria is dat laatste niet gemakkelijk. Eerst ga je kijken wat er beschikbaar is en dan moeten die jongens ook nog maar eens voor niets willen voetballen. Van de 24 spelers die we nu hebben zijn er ten opzichte van vorig seizoen 19 nieuw.”

Suitela stond - omdat Kadioglu prompt was verdwenen - de laatste paar wedstrijden van vorig seizoen al noodgedwongen voor de groep. ,,Vorig jaar had Ede/Victoria duidelijk betere spelers, maar ik denk dat we nu een beter team hebben. Een mooie mix van harde werkers en ervaren jongens als Geoffrey van de Kamp (terug van Blauw Geel’55, red.) en Dick Hoefakker, die weer gaat voetballen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal