De Merino's op archiefbeeld.
Volledig scherm
De Merino's op archiefbeeld. © Herman Stöver

De Merino’s bij laatste zestien districtsbeker

BADHOEVEDORP - De Merino’s heeft zich zaterdag geplaatst voor de achtste finales van het bekertoernooi in district West 1. In Badhoevedorp was de ploeg van Jan Gaasbeek na een 3-3 eindstand in de strafschoppenreeks (8-7) de meerdere van Pancratius.

 ,,Net als De Merino’s scoort ook Pancratius veel in de competitie, dus het was wel te verwachten dat er veel doelpunten zouden vallen", zag Gaasbeek. Na de zes doelpunten in de reguliere speeltijd duurde het tot strafschop nummer 15 voor de eerste misser. Doelman Erwin Huijbens keerde de strafschop van de Pancratius-speler. Lars ter Burg verzilverde daarna de achtste Veenendaalse strafschop.

De runner-up in de zondagse tweede klasse B beschikt over een goede ploeg waartegen de Veenendalers het gewoon lastig hadden. Toch stond De Merino’s nooit aan de verkeerde kant van de score. Jamal Bendadi en Aron de Koning zorgden voor de 1-2 ruststand. Een kwartier voor tijd leek De Koning voor de beslissing te zorgen, maar de thuisploeg kwam alsnog langszij.

Op de zaterdag van het paasweekend staat de volgende ronde geagendeerd. Wanneer de Veenendalers nog twee rondes winnen, gaat het volgend seizoen strijden voor de grote KNVB-beker.

Amateurvoetbal